091230

Då återstår det drygt ett dygn kvar av det här året. Måste säga att året största händelse måste vara att jag har börjat plugga till biomedicinsk analytiker, trodde aldrig att jag skulle börja göra det. men men nu sitter man vid skolbänken igen och försöker göra något vettigt av livet.

Morgondagen ska jag först spendera med att svärmor och svärfar kommer hit och vi ska gå nyårspromenaden och så käka lite gått innan det är dags för mig att knalla iväg till jobbet där jag ska invänta tolvslaget tillsammans med mina arbetskamrater. En annorlunda nyårsafton men som student gör man allt för pengarna.

En av julklapparna =)

091229

Om vädret någon gång kunde bestämma sig för hur det ska vara, ena dagen håller snön på att smälta bort och andra så fryser det på ordentligt och blir riktigt kallt, Vad är det här för något?? Kan det inte vara en ordentlig vinter. Och självklart ska det bli svinkallt när jag ska jobba på nyårsaftons natt när jag måste springa ute. men men hoppas på att det finns en jacka till mig iallafall för tänker inte använda min egen..

Igår var det en riktigt rolig träning måste jag säga. Kändes riktigt bra förutom att jag inte klarade av alla övningar på fysen men det kan ju bero på att jag inte tränar de musklerna så ofta men men, träning ger färdighet =).. Synd att man inte kommer kunna vara med på cuperna som kommer men jag får njuta av skidåkningen istället och träna mina benmuskler ordentligt =)...

Idag var jag nere på stan och byte min kakabok till en annan kakbok "lätt bakat" så nu kan jag snart börja baka ordentligt =). Hittade även ett par vinterskor som jag kunde använda mina julklappspengar för. Så nu är jag redo att åka till trysil i kylan =)

091228

Idag började man med tentaplugget. Så idag var det cellen som stod först på listan. Jag och jennifer gick till skolan och satte oss och plugga, fick inte supermycket gjort direkt med lite iallafall, om inte annat fick jag ju lämna tillbaka min bok som jag var tvungen att göra.

Annars idag har det inte hänt mycket efetrsom jag har varit i skolan en större del av dagen känns det som iallafall. Snart väntas träning. Ska bli roligt. Springa bort lite julkalorier :P..

+1grad och regn eller -1 och snö???

091226

Kan tala om för er att just nu går mina ögon i kors. SÅ ska stänga av datorn och krypa ned i sängen snart.

Kan förstå att jag är helt slut. Har idag jobbat på demensavdelningen vilket jag inte är van vid, iallafall inte på dan, brukar ju bara jobba natt och då är det bara att lägga dem men idag på dan kan man ju inte lägga dem utan man måste ju sysselsätta dem. Jag haded köket idag med och där satt ju alla virrpannor. Det blev en hel del tjat måste jag säga och vid tolv var jag helt slut. Måste verkligen berömma personalen som alltid jobbar där, förstår inte hur ni orkar.

Idag blev det även lunch hos farmor och jag fick de sista julklapparna, mi servis jag samlar på, ett strykjärn, gratis film i 2 månader, torktumlebollar, kort på min syster och en grytvante (en sådan i silikon som är så populär nu förtiden)

Imorrn väntas åter ett långt pass på virravdelningen och sen på kvällen är det kalas...

091225

Då var jul avklard för detta år nu är det bara ett helt år till nästa :P..
Nae vars nu ska jag inte vara så där.
Det har varit väldigt stressigt de senaste dagarna måste jag säga. Har inte funnits mycket tid för bloggande men så är det när man ska fixa allt sista minuten. Men har varit lite svårt att fixa julklappar och sånt när man inte haft några pengar.

Till Julafton:
Det bästa av allt var att det för en gång skull var en riktigt vit julafton, det var väldigt länge sen. Så underbart! Finns inget mysigare än att få spendera julen tillsammans med familjen. Och självklart blev det så i år med fast det blev lite ut och åka. På förmiddagen var jag och lämnade en julblomma hos min gammelmormor. Man kände lite skuld över att inte fira jul med henne eftersom hon inte tar sig någonstans och dessutom kanske det är hennes sista jul, hon är ju trots allt 97år men det blev iallafall en snabbsväng dit. Och hon blev riktigt glad!
 Tyvärr blir det så när man har föräldrar som inte bor ihop att man inte kan fira med alla och i år blev det pappa sida som fick fira jul utan mig. Istället var vi hemma hos mormor och morfar och åt god julmat och det. Det finns en väldigt bra fördel med mormors julbord och det är att hon inte har så mycket på julbordet så man äter tills man blir lagom mätt, annars vill man äta av allt och då blir man sådär äkligt mätt. måste säga att mormors jansson var hur god som helst. Ett stort plus till den. Och självklart blev det ju Kalle Anka som alltid, blev lite besviken på nyheterna för den ena var ju inte ens en nyhet men men. Och så var det ju julklappsutdelning, och lite snäll hade man varit iallafall. Fick fyra jätte fina glöggmuggar av mormor och morfar, min efterlängtade gratängform som jag har saknat och så ett par underbart fina lycktor av min syster. Tyvärr lyckades min bor köpa en kakbok som jag redan hade men den ska jag gå och byta till någon annan kokbok och så hade han köpt en tomte till mig med.

Och där var inte julafton slut än utan iväg till henkas moster där hela henkas släkt väntade på att få sina paket, så det blev julklappsutdelning och jag fick ett underbart fint halsband av Henka, handdukar jag önskat mig, en tomte, en kokbok till jul, en almenacka och mina efterlängtade kakburkar. Och det blev även tomtegröt och en massa hemmagjort julgodis.

Tack familjen för en mysig jul!

Idag började jag med äggdieten så har tryckt i mig 9 st ägg idag. Trodde faktiskt att jag skulle vara hungrigare än vad jag var så det känns skönt. Har varit och jobbat och tjänat ihop lite pengar till fjällen...
Men nu ska jag sova för imorrn ska man upp och jobba igen.

Funderade på vad man ska ha för nyårslöfte till nästa år.
Någon som har något bra tips??

Vad har ni för nyårslöfte??

091217

Guu vad tiden går fort, idag är det endast 1 vecka kvar till julafton, vart tar tiden egentligen vägen?
Har haft det fullt upp hela tiden tycker jag, det har inte varit mycket fritid direkt.
Måndagen började med att jag var i skolan och hade fältstudie på metabolen, riktigt intressant. Vi påbörjade en analys som heter CDT dvs man mäter om man är alkoholmissbrukar, dvs man måste dricka 1 flaska min i två veckor för att det ska ge utslag. Det var bara sådana prover som sådana personer som har kört rattfylla typ tar. Man måste klara av att 3 prover på 6 månader för att få tillbaka körtkortet. Det finns självklart säkert andra sakar man använder det till med det var den vanligaste användningsområdet. Vi fick även se lite analayser som njurfunktion och om man har brist på B-12, tvyärr tar typ alla analyser där cirka 1-3 dygn att genomföra vilket gjorde att vi inte fick se en hel analys. Men men.
På måndagskvällen blev det att åka och titta på lillebror när han lussade. Guu vad duktiga de var, trodde inte att de vågade sjunga och kunda alla sånger så bra som de gjorde.


Tisdagen blev det med fältstudie på metabolen och det hände inte mycket mera än dagen innan. Vi hämtade våran efterlängtade gran som Henka morfar har varit och hämtat i skogen, och som alltid så är det något speciellt med granarna och iår saknades det typ grenar på ena sidan men vad gör det.



Jag gjorde även en jättegod fisk och skaldjursgryta som jag definitivt måste göra igen..



I skolan odlade vi lungcancerceller. Kanske inte det roligaste men det ingår ju i utbildningen men det ska bli kul att se resultatet i morgon. Om vi har lyckats eller inte.

Onsdagen hade jag villat träna men min häl tillåter inte mig det än. Och förresten har det ju kommit sjukt mycket snö med. och självklart var det en utomhusträning. Måste säga att det var rätt roligt att så och titta på. Självklart hade jag med mig kameran.



Idag har jag enbart pluggat typ heladagen eftersom vi har varit schemafria. En promenad med Jennifer har också hunnits med.



091216

Jippie! Nu har snön äntligen kommit. Och den kommer ligga kvar iallafall en hel vecka och förhoppningsviss över jul med... Dags att cykla till bussen...

091210

Då var det snart helg. Idag var första dagen på fältstudien och snacka om att det kliade i fingrarna, ville med ta en massa blodprover och sedan analysera dem men icke sa nicke. Längtar till T2 då man ska göra det i 5 veckor. Måste säga att de var jätte snälla mot mig. Kände mig verkligen väl behandlad. Nu längtar jag till imorrn, vem vet vad man kan få göra då! Hoppas iallafall att de kommer lite mera patianter.

Annars har jag försökt mig på att få lite julstämning här hemma genom att göra knäck, goda var det men de stelnade inte som jag ville, men men en lärdom till nästa gång. Jag var även hemma hos mamma och gjorde pepparkakshus med min lillebror, måste säga att han lyckades rätt bra fast han fick ju självklart lite hjälp.

Imorrn blir det fältstudie igen som sagt, sen bär det av till Linköping för lite Lab, hoppas man lyckats bättre denna gång, sen blir det eventuellt IKE men det är sånt som märks. På kvällen blir det Luftslottet som sprängdes..

091201

Då är det inte långt kvar till jul...
Dagen idag har jag till största del spenderat i skolan men en trevlig föreläsning för en gång skull och så mikroskoperade vi lite preparat men vet inte hur mycket klokare jag blev av det men vi ska ju hålla på med det på torsdag så då får man se. Annars idag så blev det Basket av någon lustig anledning, börjar tycka att det är kul. På bra eller ont? Men iallafall så vann självklart Dolphins och de var nästan överlägsna. Något mera positivt var att vi gick in helt gratis, Tack Hagagymnasiet för det =)

Jag har suttit och funderat på om man ska börja med Äggdieten, är en diet som rensar kroppen från en massa skit och till på köpet går man ner i vikt på 2 veckor kan man gå upp till 10 kg vilket jag kan behöva. Man går snabbt ner men man lägger inte på sig så mycket när man väl är färdig. Säg att du går ner 10 kg och går du bara upp 5 kg och man känner sig visst väldigt mycket piggare. Man ska äta den här kurren 1 gång per år av det jag läst. Så den 25december tänker jag börja med det tror jag.

Imorrn ska jag åka och köpa ett ilägg till skorna så jag kanske kan träna igen. Är det inte typiskt när man tycker det är roligt igen med fotboll men men. Tycker inte om att sitta på sidan på en träning och bara titta på när man inte själv får spela. Imorrn blir det inte att åka till träningen, har en del att plugga och snart är det dags för att börja tenta plugga med, hur jag nu ska lyckas med det då jag inte riktigt vet vad det är jag ska kunna, lite har jag hum om men det är inte mycket.
- Cellen
- Mikrooganismer 8bakterier, parasiter, virus och svampar)
- Laborationerna
- Histologi dvs hur de friska vävnaderna ser ut.
Men vad kan det vara mera jag ska kunna???

Nu är det bäst att hoppa isängen för imorrn väntar en lång skoldag till 17.00...
Natti natti!!!
RSS 2.0