091130

Idag var ingen rolig morgon. Vaknade av att klockan ringde och kände mig väldigt hängig och febrig, tog febern men den vissade inget, beslutade mig iallafall att vara hemma från skolan idag, det var ju bara en föreläsning så jag satsar på att försöka plugga lite istället.
Nu känner jag mig bättre iallafall och jag pallade mig iväg till apoteket och hämtade ut lite medicin.
Nu försöker jag att plugga men det går inget vidare för jag hittar inte fakta någonstans men det är en annan sak. Tänkte ta fram grejer för att tvätta fönstrena och få upp det sista så man får lite julkänsla här hemma.

Veckan som varit har ändå varit rätt så lugn. I fredags bestämde jag mig för att jag skulle baka och styra lite här hemma eftersom jag var ledig.. Eller det heter ju hemmastudier =). Så jag gjorde årets första julskinka som henka ville ha som pålägg till jobbet. Sen byggde jag ihop pepparkakshuset jag köpte så nu är det klar och sist men inte minst bakade jag en stor sats lussebullar.. =) Det blev inte mycket mera av den dagen kan jag säga.

Lördagen bjöd först på brottningsträning =) roligt men jag fick sjukt ont i min häl, förstår inte vad det kan vara, kanske hälsporre eller är det kanske en inflammation eller rent av bara överansträngd. Har ju väldigt lätt för att få ont i fötterna men men bestämde mig efter gårdagen att jag ska vila en vecka från allt som kan orsaka att jag får ännu mera ont i hälen typ fotbollen och mina promenade. Men efter träningen bar det av till Söpring för att gå på julmarkand. Måste säga att det blir bara sämre och sämre för varje år, det ska ju var en massa julsaker, nu kändes det mest som loppis av något slag. Det ska vara hemmagjorda julsaker... Men iallafall fick vi mat hos svärmor och svärfar. Kotletter och pressad potaits vilket var väldigt länge sedan man käkade. Blev att åka hem skapligt då det var dags att jobba natt, lyckades inte sova innan men det är ju inget ovanligt.

Söndagen blev det inte mycket till sömn. För kl 11,00 var det samlig med fotbollen, vi skulle ju flytta in i vårat nya omklädningsrum som de har gjort ordning till oss, och riktigt mysigt var det. Sen väntades träningsmatch mot Saltängen, vilket vi skulle ha vunnit om inte vi hade slappnat av som vi gjorde i andra halvlek. Själv spelade jag inte så mycket vilket var bra det för min häl. Matchen slutade iallafall 3-3. Sen bar det av direkt för att se på Innebandy som tyvärr Henka och dom förlorade vilket var väntat. Kvällen slutade men söndagsmys hemma med äggmackor, te och lite film.



Julpynt

Resultatet av dagen julpynt =)






091125

Usch! Idag kom CSn och lönen för den här månaden, det var inte roligt ska gudarna veta, betalade räkningarna och storhandlade och så var pengarna slut igen *suck*. Ska det vara så här att vara student???
Fåt trösta mig med att nästa månad får jag en skaplig lön från jobbet iallafall så det blir att handla julklappar i sista minuten men men vad gör man inte. och ännu argare blev jag när Henka ringde och sa att han inte får sina pengar förren på fredag troligtviss. Om det är löning den 25 så är det och inget annat datum. Det tycker jag att det är upp till företaget att lösa. Men men så är det.

Annars idag har jag försökt läsa lite om Petris skål men det går inget vidare måste jag säger, har just nu lagt böckerna på hyllan och håller på att röjer lite här hemma och tänkte börja med mitt julpyntande idag =) Alltid lika mysigt. Handlade julklappar till vårat julklappsspel, måste såga att jag var riktig förnyfftig =) Tänker inte avslöja vad det är för något. Handlade även present åt min syster som snart fyller år.. Hoppas hon gillar det =)

Forts...

Då har man varit hemma en stund sen man slutade träna. Börjar verkligen få tillbaka fotbollssuget nu när allt är seriöst. Känns bra det. Man liksom längtar till varje träning även fast jag innan kan känna att nae, idag skulle det vara skönt att stanna hemma och ligga på soffan hela kvällen men när man väl har tagit sig dit känns allt så bra och då har man glömt bort soffan för ett tag. Måste säga att man verkligen har hamnat i ett positivt gäng som peppar alla. Fick även reda på att Hageby inte kommer att ha något lag till nästa säsong så det känns bra att man har bytt.

Nu har man äntligen pluggat färdigt allt vad mikroorganismer innebär typ känns det som.. Så nu laddar vi för basgrupp imorrn och föreläsning om cellens metabolism. Har totalt glömt det från skolan så ska kika lite i anteckningarna från gymnasiet så man är lite uppdaterad iallafall. Imorrn lär det vara plugg för hela slanten om jag inte tror fel för på onsdag ska jag försöka att inte plugga alls då jag hade tänkt att förbereda lite till advent dvs. baka lite lussebullar, tvätta fönster, storhandla och lite smått och gott. Och på fredag åker adventljusstakarna och mina stjärnor upp i fönstren och kanske lite tomtar med. I år ska vi införskaffa oss en plastgrann då jag är så himla trött på allt barr som blir när grannen ska ut i lägenheten, det är inte så lätt att ta ut den genom föstret för nu måste vi släppa den genom hela lägenheten och jag vill lova att det är barr överallt i flera veckor efter sen.

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorrn...

091123

Vad ska jag ta mig till? Jag är SÅÅÅÅ trött idag att jag knappt orkade gå upp när klockan ringde men nu är jag iallafall uppet efter mycket besvär. Förstår inte att man kn bli så trött av att missa några timmars sömn. Men men.

Igår sov jag bort hela dagen lång typ. Gick upp och pluggade lite så nu vet jag ALLT om det vi inte vill veta av dvs bakterier, virus, svampar och parasiter. Inte trevlig läsning precis men det är ju det jag ska jobba med troligtviss i många många år. Idag väntas massa med mera plugg så får se om man hinner med träningen men det ska jag satsa på för det är verkligen roligt att träna nu när alla går in till 110% och alla nya lagkamrater är så snälla och trevliga. På söndag ska vi förresten flytta in i vårat omklädningsrum som vi har fått. Skönt då behöver man inte tänka på att man har glömt något för vi kommer att kunna förvara kläder, skor, benskydd och våra handdukar och duschgrejer där. Måste köpa mig en till uppsättning av borste och kam som jag kan ha där.

Helgen annars har bestått av jobb, suttit vak men det har gått bra, vi turades om att sitta lite. I lördags var vi i Jönköping på Barnkalas och så sniffade vi lite bebis med =).. Fattar inte att ungar växer så. Pojken fyllde 4 år och det kändes som att det var typ igår man var på dop för honom. Och måste säga att den lilla nya stjärnan i familjen var riktigt söt och snäll. Snacka om att man själv blir sugen men det får vänta några år till..

Nae bäst att göra iordning sig för att åka till skolan. idag väntas den andra omgången av vaccinering av Twinrix...
 =)




091119

Guu allså vad tiden går fort, det är ju snart jul. Vart har tiden tagit vägen?? Är det meningen att det ska gå så här fort resten av livet?



Jaha då var nästan hela skolveckan avklarad, imorrn är man schema fri så ska ner på stan med I och J för att spana in lite julklappar och handla lite presenter för det vankas ju en massa kalas i december. Det är hela 5 personer så det är en del.
Har varit i skolan idag haft föreläsning och basgrupp. Idag var vi riktigt duktiga måste jag säga. Beröm till basgrupp C =). Skönt att komma hem tidigt idag. Spenderade tiden med att plugga och kolla på ett avsnitt av Stockholm-Arlanda. Har suttit och läst om lite mikroorganismer typ den största delen bakterier. Inte för att jag har blivit mycket klokare på det men uppbyggnaden känns helt klart.
Ihelgen blir det att jobba hela helgen. På lördag blir det en tripp till Jönköping för att fira henkas brorsbarn och träffa det lilla tillskottet som börjar växa ordentligt nu =).
Skulle gärna varit och hejat på mina lagkamrater på cupen men så blir det inte. kanske hinner till samkvällen men det är sånt som märks.

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig..
Natti natti!

091114

Jaha då är man precis hemkommen från lagfesten, roligt, bara synd att så många gick hem tidigt. men men..
Annars idag har det varit full rulle, först brottning sedan Kalas hos pappsen med god mat och våfflor..

Annars i veckan har vi i skolan plågat varandra med olika blodprover, venprover och kapilärprover. Gick tog inga venprover utan jag offrade mina armar istället. Jag har ju faktiskt stuckit när jag gick på gymnasiet på min praktik så då var jag snäll och lätt de som inte har gjort det någon gång göra det. Var ju inte så många som vill offra sitt blod och sina armar. Sen var det kapillärprovtagning och vill lova att Linus tömde mig på en massa blod, vet inte hur han lyckades men han fick verkligen ut en massa blod. Sen centifugerade vi provet och fick röda blodkroppar, plasma och vita blodkroppar uppdelade och det var lite häftigt att se faktiskt. Konstaterade att jag låg på gränsen till vad som är normalt med röda blodkroppar tror typ 36% var det längsta för vad som var normalt och det hade jag. Men men, alltid kul att hålla på med sådana saker där man verkligen får se sitt egna. Hoppas att dom färgar vara blodutstryck så att vi kan få se vårat egna blod i mikroskop...

Nae ni nu ska jag lägga mig.. Natti natii

YESYESYES!

Precis så glad är jag idag för jag har klarat min första tenta, juu vad skönt säger jag bara. Det ska firas med fotbollsträning =)

091110

jaha då är man vaccinerad mot svininfluensan och kan lov att jag har skapligt ont i armen, det var inte lätt att sova inatt men nu är det iallafall gjort så behöver man inte tänka på det mera.
Igår provtränade jag med Hagahöjden, vilket inte var väntat men eftersom inte vårna tränare dök upp i hageby och man ska lägga ner damlaget till 99% då de flesta byter klubb och de andra ilaget skulle till Hagahöjdens så då hamnade man där och tänker definitivt fortsätta där om inget annat kommer upp, känns som att få en riktig nystart av fotbollen igen, tappade lite lusten i år med fotbollen, det gav inte direkt något men nu känns det helt klart seriöst.

Imorrn kommmer tentaresultatet med, spännande men jag är inställd på att göra om den så, tror inte det gick så bra men det får resultatet visa imorrn...

Nu ska jag ner i tvättstugan och tvätta lite tvätt och sen blir det att åka och handla lite..

091109

Jaha 10 minuter tills det är dags att gå till skolan. Blite lite föreläsning om blod sen blir det influensa sprutan och sen hem igen. Blite ingen lång dag i Linköping direkt´. Men dagen hemma kommer att bli lång för det ska pluggas för hela sverige kan jag lova. Jag måste skriva färdigt min labrapport och sen ska jag läsa en massa om cellen så jag har allt att göra idag. Och idag blir det att lägga sig tidigt ska gudarna veta. vet inte vart jag fick all energi ifrån igår när jag skulle sova så det blev inte så många timmars sömn....

091107

Jaha idag skulle man ha firat pappa men systeryster är sjuk.. Tur var väl det för jag är inte så himla pigg, har mått illa hela dagen och känner mig allmänt hängig, kanske är en eftersläng av feber i torsdags, vem vet..!! Jag ska iallafall bara at det lite lungt här hemma, orkar inte göra så mycket även fast jag skulle behöva men det är sånt man får ta när man känner sig bättre. Det blir tv:n hela dagen tror jag. Kanske tar mig ut en sväng sen om jag orkar.

Imorrn vankas det kalas hos henkas kusin. Få se hur det blir med det, kanske ska stanna hemma om jag fortfarande inte mår bra men det är sånt som märks imorgon. Tar en dag i taget.

Skulle verkligen behöva sova för det har jag inte gjort de senaste nätterna, fattar inte, brukar aldrig har svårt för att sova men fyra nätter i rad har jag knappt inte kunnat sova. Jaja..

Idag är jag visst på ett riktigt gnällhumör men tur att jag ska stanna hemma...
RSS 2.0