091031

Tänk att imorrn går vi in i november och snart är julen här, ju vad jag längtar tills dess och få julpynta massa. Älskar verkligen det.

Dagen idag blev lite lugn, först en sväng till ingelsta shopping och kikade runt lite. Är på jakt efter några häftig kakburkar men men det verkar omöjligt. Är precis hemkommen från Linköping där det bjöds på mat hos Kim och Anna, mycket god mat. Först förrätt, toast med räkor och någon god röra plus kräftor till det, riktigt gott. Till huvudrätt bjöds det på varmsmörgåstårta, vilket också var mycket gott. Efterrätt blev en mycket god fruktkaka med blåbär och hallon. Tack för en super trevlig helg, måste bjuda igen någon helg sen.

Imorrn väntas städning och så ska jag väl plugga lite med.

091029

Igår tränade jag för första gången sen i somras typ, det var faktiskt riktigt roligt, hoppas att man har den tiden nu är man går i skolan. Behöver verkligen träna men det är en annan sak.

Har spenderat de senaste 2 dagarna har jag haft självstudier så har suttit här hemma och läst om Hemoglobin, Spektrofotometri och koncentrationsberäkningar. Känner verkligen att jag har tappat en hel del från gymnasiet men det är bara att bita ihop. Imorrn väntar den första labben, det ska bli roligt. Det är ju lite annolunda genmfört med gymnasiet. Så hoppas verkligen att det blir något roligt.

Imorrn blir det även stan med Ida, ska bli riktgit skoj att träffa henne, blir ju inte så mycket när båda går i skolan. Måste börja fundera på lite julklappar till nära och kära så man får det ur världen med men synd att pengarna inte riktgit finns den här månaden. Men men..

Funderar på och lägga mg snart och sova så man orkar morgondagen, ska nog läsa några sidor i min bok jag håller på och läser med "14 år och till salu". Sjukt bra, rekomenderar verkligen den till er som gillar att läsa självbiografer/memoarer.

091027

JAHA då har skolan verkligen dragit igång på allvar. Började igår med lite introduktion och info om kursen, sen drog basgruppen igång, trodde inte att vi skulle börja med något scenario med en gång men det gjorde vi visst så det var bara att börja plugga när man kom hem. Så UV-VIS-spektrofotometri och hemoglobin och en massa svåra ord jag inte fattar ska vi kunna tills på fredag. Men men så är livet på universitetet.

Idag blev det seminarium och föreläsning. Måste säga att den sista seminariumet kunde jag har varit utan för det blev bara rörigt. Det handlade om koncentrationsberäkning och han som pratade rörde bara ihop det för mig, men kan ju det nogolunda efter gymnasiet tror jag iallafall. Så fick vi 24 räkneuppgifter att göra till nästa seminarium så jag vet vad jag ska göra de här två dagarna när jag inte har någon schemalagd skola..

Har inte orkat med så mycket efter skolan men imorrn tänkte jag att jag skulle träna vilket inte var igår direkt, känner att jag måste komma igång igen, har varit alldeles för lat på sista tiden. Måste även börja med mina promenader igen som jag var så bra på under helkursen men men. Man har ju likosm inte ork direkt när man kommer hem från skolan för det ska ju göras mat och pluggas och kanske något annat. Man vill ju har lite ledigt och lungt, fast och andra sidan är det rätt skönt när man väl kommer ut och man kan gå i sin egna lilla värld och filosofera för sig själv.

Helgen som kommer ska iallafall bli lugn har jag bestämt mig för, ska inte ta fram böckerna en ända dag under helgen utan då ska jag vara ledig. Så nu måste jag vara effektiv när vi har självstudier men det tror jag att jag kommer att vara, får i värsta fall gå och sätta mig i skolan på torsdag och få lite gjort om det inte går så bra hemma imorrn.

2 brandlarm på 3 dagar det är inte bra, en i sporthallen i Sörping och en på sjukhuset idag. Det händer inte allt för ofta. Kommer ihåg i högstadiet när skolan fick ett bombhot , dom satt igång brandlarmet för att få ut alla och vi fick stå utomhus i typ en timma mitt i vintern innan vi fick gå in igen, det var hemskt. kommer ihåg att det var några som hade haft idrott och stod i duschen och kom ut i bara handduk. Tur att det var polisbilar som dom kunde sätta sig i, annars hade dom väl förfrysit. det har hänt en hel del måste jag säga under mina år men har aldrig varit med om att det verkligen har brunnit när ett brandlarm har gått och hoppas verkligen att jag inte behöver det heller.

Jag funderar på att gå och lägga mig för känner mig helt slut och tänker sova ut ordentligt imorrn så jag orkar med att plugga.




BIOMEDICINSK ANALYTIKER PROGRAMMET...

091025

Juu vad skönt det var att få komma hem från jobbet i morse. Fick ju jobba en hel timma längre och kan säga att det kändes i kroppen. Men men en extra timma betalt tackar man inte nej till.

Annars idag har det inte hänt så mycket, sov ju bort halva dagen och sen blev det innebandy..

Imorrn börjar skolan på riktigt, då börjar de "normala" kurserna. Ska bli så skönt. Och jag får sovmorgon trodde att vi började 9.15 men kollade på schemat en extra gång och insåg att jag började 10.15. Kan det bli bättre???
Annars imorrn blir det lungt. Bestämde mig för att jag måste börja gå mer men en nackdel är att jag inte har några skor. Men men...

091024

Då var äntligen högskoleprovet avklarat så skönt måste jag säga.. Känns inte som det gick något bra men det är sånt som märks, facit kommer snart och då får man se på ett ungefär hur det gick. Sen är det bara att vänta 4 veckor tills det slutgiltiga kommer. Kan ju hoppas att det är något bättre än sist iallafall..

Nu blir det mat, laxpytt =) P.S. Den är hemma gjord D.S. =)

091023

Jaa det börjar roligt när man får pengar, har typ lika lite kvar på kontot som innan man fick lön men men sånt är livet.

Då var äntligen HEL över, trodde först inte att jag skulle skriva tentan eftersom jag hade glömt plånboken i bilen som var i linköping men jag ringde lite desperat till Henka och snäll som han är kommer han och lämnar den. Juu vad jag är tacksam för det. Mitt LIU-kort var nämligen där i och den MÅSTE man ha så. Jag som var så lugn innan jag insåg att plånboken var hemma, men tentan kändes rätt så bra faktsikt men jag tror att jag inte riktigt hade med den röda tråden på sista frågan så det är det jag kommer kugga på i sånt fall känner jag för faktan var det inga problem med. Så på måndag börjar en ny kurs, trevligt.

Igår var det Basgruppsmys med HEL basgruppen, vi drack lite vin och käkade pizza och hade allmänt trevligt.

Idag har man varit duktig och storhandlat för två veckor framöver, så det känns skönt. Ska snart göra spenatsoppa, blev så himla sugen på det. Sen väntar innebandy i Ljungsbro...

Utmaning

Utmaning

           Jag har blivit utmanad av Lena
           En riktigt svår utmaning är det dessutom. Det man ska göra är:

           Kopiera detta till din blogg,
           Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
           Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
           Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
           Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav
           som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
           Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
           som svar (förutom på fråga 1).

           1. Vad heter du: Rebecka
           2. Ett ord på fyra bokstäver: Rosa
           3. Flicknamn: Ronja
           4. Pojknamn: Ruben
           5. Yrke: Revisor
           6. Färg: Rosa
           7. Klädesplagg: Rock
           8. Mat: Rotmos
           9. Sak i badrummet: Rakhyvel
          10. Plats/stad: Liga
          11. En orsak att vara sen: Rött ljus
          12. Något man skriker: REKORD!
          13. Film: Rallybrudar
          14. Något man dricker: Rabarbersaft
          15. Band: Rolling Stones
          16. Djur: Räv
          17. Gatunamn: Rådstugatan
          18. Bil: Renault
          19. Sång: Räven raskar över isen...

Jag utmanar Caroline, Sofie H, Malin W, Rebecca och Anna L

091021

Då var dagen D kommen. Idag ska det skrivas tenta. Måste säga at jag inte är så nervös än iallafall. Men man vet ju aldrig sen när man verkligen sitter där. men innan det är dags ska jag läsa igenom allt en gång till så att jag känner mig riktigt säker.

Sedan väntar lägenhetsvisning får se hur det går om man ska går, beror dels lite på hur den ser ut och hur många som är intresserad av den. Om det inte är så många så ska vi väl ta kontakt med banken och se om vi får låna lite pengar. Men dit har vi inte kommit än.

Hmm...

Snacka om att det är tråkigt hemma, har bestämt mig för att inte sätta på tv:n idag men snart kan jag inte hålla mig längre. Försöker hitta på allt mellan varven jag läser lite till tentan.
Har faktiskt städat i köket lite så det känns lite fräschare, har plockat ner diskstället som jag inte behöver längre, måste säga att det är massa med plats i köket, funderar på om jag ska baka en god kaka eller något, kanske börja med maten?...

Sen efter maten ska det städas i garderoben...

091020

Idag dag kvar till tentan och det känns faktiskt helt okej, sen är det en annan sak att kunna sova inatt men men.

Igår fick vi äntligen våran diskmaskin inkopplad, så himla skönt måste jag säga, hatar verkligen att diska.

Idag är det sista att plugga, ska inte spendera så mycket tid med det, sen tänkte jag rensa min garderob, funderar på om man ska köpa lite lådor eller kartonger och lägga upp sommarkläderna på vinden, man har ju nämligen inte så mycket utrymme för dom för det finns ju inte så många förvaringsmöjligheter i den här lägenheten.

Har precis sätt på arga snickaren, helt sjukt att man kan dra igång ett sådant bygga och det har liksom tagit 10 år hur många år till hade det inte tagit om dom skulle göra allt själva? Förstår inte hur dom tänker.

Nu ska jag hopppa in i duschen och sen blir det plugg ett tag...

091019

Då var helgen över och en ny vecka har börjat, sista veckan på den här kursen. Så du har man gjort 12,5 av 180 poäng =).

Dagen ser ut så här:
- Basgruppsträff, den sista innan tentan x

- Tvättstugan

- Diska och fixa iordnign här hemma

- Plugga till tentan

- Tv- tittande

och någons stans här imellan ska jag försöka att göra lite mat med.

091016




TENTAÅNGEST
TENTAÅNGEST
TENTAÅNGEST
TENTAÅNGEST
TENTAÅNGEST
TENTAÅNGEST
TENTAÅNGEST!!!!!!!!!!!!!!!!!

091014

Idag är en sådan dag man helst bara vill ligga under täcket men var tvungen att bege mig till linköping för att ta vaccinationen på hepatit A och B plus stelkrampssprutan.
Usch! Har inte alls haft någon ork till att plugga även fast jag skulle ha gjor det. Men men får ta igen mera ihelgen istället men så är det.
Orkade iallafall förbereda mig tills morgondagens kalas. Stekt pannbiffar och gjort blåblärpaj =).. Men nu ligger man däckad i soffan.

Nattens ballad var verligen obehagligt. allt blev verkligen svart usch men så är det när man ska ha lågt blodtryck...

091011

Guu vad jag är dålig på att uppdatera mig med det händer saker typ hela tiden just nu. Om inte annat så är det sjukt mycket i skolan innan den här kursen är klar.

Skolan:
Vi fick lite halvt panik när vi insåg hur mycket det var kvar men nu känns det som den snart är färdig för imorgon ska den vara inlämand. Vi fick även lite panik vad det gällde seminariet vi skulle ha i fredags. Men vi bestämde oss för lite rollspel. Måste säga att det inte riktigt blev som vi hade tänkt oss för vi var sista gruppen och två av de tre grupperna innan hade redan pratat om det vi skulle men men det är ju inget man kan göra något åt. Vi har även haft komunikationsövning med. Det var lite roligt för vi spelade in allt på film. Men jag tyckte att det gick riktigt bra, synd bara att man hade gjort en likande förut men men. Hetta diskutioner blev det iallafall. Imorrn väntar en ny dag och det är inte långt kvar till tentan heller. Den 21 okt gäller det.

Privat:
Jaa så mycket privatliv har det inte blivit eftersom det har varit plugg nästan hela tiden men men det är bara att vänja sig. Men jag har iallafall bestämt mig att jag får absolut inte sitta längre än till kl 20:00 om kvällarna för jag måste jag ha lite liv med. och då blir det tv:n såklart. Det har ju börjat en massa med roliga serier nu så man bara måste följa. Bonde söker fru, Matakuten, Oskyldig dömd, Ensam mamma söker, S.O.S gute, färjan 3, Sveriges fulaste hem osv... Så efter kl 20:00 är det tv:n som gäller varje dag typ.

Helgen har varit rätt så lugn. Fredagen hade vi en riktigt myskväll. Först åkte jag och handla lite gott och lagade för första gången plankstek och för min del var det första gången jag åt det med och måste säga att det var riktigt gott, VArför har jag inte ätit det innan. Så det blev Plankstek, vitt vin och lite film =).
Lördagen bjöd på innebandy i överrum. henka och dom spelade och vann för ovanligheten skull där nere. Och jag agerade fotograf =) Sen efter det blev det lite käk på Sportsbar och fotboll så klart. Varför kan inte sverige göra mål för. Dom var ju mycket bättre än Danmark.

Idag har jag istort sett bara pluggat fram till nu. Har lagt det lite på hyllan för idag för känner att jag inte kan ta till mig mycket mera. Ska snart göra iordning lite mat =)

091006

Då var den här dagen snart också slut. Inte har det blivit mycket gjort idag heller. Vi har haft självstudiedag så jag har suttit hemma och arbetat med mitt förbättringsarbete som nästan är klart. Skönt det. Sen fick J för sig att vi skulle ut och gå i vrinneviskogen, det var helt klart värt att åka iväg en stund och gå en promenad. Det behöver jag ju verkligen.
Sen komma pappa och hämtade en sak som han hade beställt. Klanten har skurit sig på armen och fick syn 10 stygn. Men men så är det då vet man ju vem man berås på. =)
har precis slängt in en blåbärspaj till Henkas syster kommer =)...
Sen blir det att göra lite mat och så innan de kommer.
Men medan pajen är i ugnen ska jag fixa till mitt förbättringsarbete

091005

Då är det måndag igen vilket inte känns så himla kul men men. Helgen har varit rätt lugn eller vad man nu ska kalla det för. I fredgaskväll var det innebandy för hela slanten och självklart gjorde Henka mål, lite stolt är man ju alltid.
I lördags bar det av och fixa ett tag, var med och bar lite takpannor och åt en väligt god lasange. Så ringe henkas mamma och frågade om jag hade lust att gå på Ladys night och självklart sa jag Ja. Det var sjukt bra måste jag säga, garanterat värt att gå igen. Men då ska man äta också. Men men roligt var det.
Söndagen var en riktig hemma dag, först var det storstädning av lägenheten. Guu vad skönt när det är gjort. Sen var det storhandling för veckan, skönt att handla på en söndag för det är inte så mycket folk i affären men däremot var det massor med människor i själva maxihuset. Helt sjuk mycket asså. Förstår inte. Undrar hur det kommer att bli när de öppnar HC med...
Men efter maten blev det bullbak för hela slanten. Tror jag stog i 4 timmar och bakade typ. men skönt när det var gjort och gott var det med... 

091002

Då har man precis kommit hem efter en heldag i Linköping. Vi har haft programspecifika dagar idag och igår. Igår när jag kom hade jag inga alls förväntningar på den här dagen. Men sen när det drog igång igår så var det faktiskt helt okej, våra lärare hade små shower för oss om etiska frågeställningar vilket var lite kul. Fast de två i dag gick in lite väl mycket på deras ämnen och det vart lite långtråkigt, framförallt med det som jag absolut inte vill jobba med så. Men men. Helt klart godkända dagar. En nackdel och det var att jag konstaterade att jag blir tvungena att köpa två till böcker som vi MÅSTE ha *Suck* och dom ska vi ju ha hela programmet så det är bara att beställa dem så dom är hemma tills nästa kurs börja den 26 okt.

Efter skolan har det varit rätt lungt. Jag har plugga' (inget ovanligt) Jag och M gick på stan i Linköping igår och köpte våra overaller så nu är det bara färg kvar. nae annars har det inte hänt mycket.
Ikväll blir det innebandy och kanske ett glas vin när vi kommer hem men först måste jag göra klart etikuppgiften.
RSS 2.0