110221

Ny vecka med nya möljligheter...
Tyvärr började inte dagen som man tänkt sig men så är det.
Min tanke var att åka till badhuset och simma innan simbassängen öppnades för alla sportlovsfirande barn och ungdomar. Men pga att jag sov väldigt dåligt i natt dvs. 2 timmar och inte somnade förren klockan var 06:00 igen så blev det inget med det då jag vaknade vid 13:00. Jag tror detta har med att göra att jag inte riktigt vant mig vid att vara ledig och veta hur jag ska sova för att få sova om nätterna. Men nu kommer 3 jobbar nätter så nu är det bara att ställa om för att sova på dagarna med.

Och på onsdag börjar årets bokrea. Har i år beställt en massa roliga böcker på nätet, bland annat tänkte jag att jag skulle testa mig på Zonterapi och se om det är något för mig, ska även lära mig mera om hjärnan och dess sjukdomar vilket jag är mycket intresserad av, sen en del deckarböcker med såklart. Och sist men inte minst den rutiga bakboken =)
Men självklart ska jag ner och se om det finns något mera roligt på stan med.
Jaa, jag är tokig i böcker =)
Läsning är avslappnande..

110219

Idag började jag dagen med att baka..

Frasiga grahamsbullar med solrosfrön

Ingredienser:

50g jäst
7 ½ dl ljummet vatten (37 grader)
Knappt 1 msk salt
1-2 msk olja
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
16 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön

Gör så här:

Lägg linfröna i blöt i 1 dl vatten och låt det stå en stund.
Smula sönder jästen i en bunke. Lägg i salt och honung. Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Häll i resten av vattnet, olja, solrosfrön, linfrön och nästan allt mjöl. Arbeta samman degen med en trägaffel. Låt jäsa under en bakduk i 30 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda klart. Baka ut till runda bullar i lagom storlek till ca. 20 st. jäs på plåten i ca. 30 min. Grädda i ugnen i ca 15 min, 225 grader.

110210

Jahopp då var snön tillbaka i vårat avlånga land. Detta kommer bli en härlig natt i natt or not. Men men.

Har nu äntligen fått mitt schema och är riktigt nöjd, synd bara att man är inne och jobbar på 4 av 6 helger men så är det. Var även och träffade chefen häromdagen med och fick en väldigt massa information så nu ska här planeras semester med snart.
Kan ni tänka er att jag äntligen får min efterlängtade semester nu. Som jag har längtat. Nu ska det bara gå ihop med henkas så blir allt toppen.

Har verklingen kommit igång med simningen nu med. Det är så skönt att äntligen ha kommit igång med träningen igen även fast det för tillfället bara är simning. Målet är ju att komma tillbaka till fotbollen så snart som möjligt med tyvärr är det ju min häl som bestämmer när det är dags för det. Och jag som har missar all försäsongsträning men det är inte mycket att göra åt. Blir nog tyvärr en till säsong utan så mycket fotbollsspel men men det är inte mycket man kan göra åt. Bättre att foten blir bra så man kan spela igen.

Idag är det en vilodag från simmandet, eller jag vet ej när jag ska hinna med det idag. Om jag har tur kanske jag hinner klämma in det innan jobbat.

RSS 2.0