100129

Så himla härligt. Klarade den sista tentan med, Nu kan jag verkligen andas ut och satsa på den här terminen utan några släppande tentor. Nu blir skidsemster extra bra även fast jag kanske inte kan åka fullt ut så vet jag att jag inte har något som väntar på mig när jag kommer hem.

Varit i skolan idag men när jag kom hem kände jag mig stendäckad och gick och la mig, gissa vem som somnade som en gris? Joo jag vem annars. Men välbehövligt var det. Bilresan imorrn kommer inte bli rolig då jag har sjukt mycket slem och mår illa som en gris innan jag kan få upp det. *usch* nu förstår jag hur de gamla känner sig. Inte bara och säga spotta direkt.

100128

Trodde att halsonten började ge med sig men icke sa nicke så jag fick en tid till läkaren idag, fick ta en massa prover, både svalg och flera blodprover. Och så jag misstänkte visade det en rejäl bakterieinfektion inte halsfluss men ändå. Fick antibiotika och hostmedicin. Frågade om det var okej att åka skidor och han sa, visst men bara du har något för halsen och att när det blir jobbigt att du går in. Och självklart kommer jag lyssna på det.

Visst är det kul att läsa om bakterier men inte lika kul att ha dem.

På köpet sa läkaren att jag inte får prata så mycket och framför allt inte höjt. Hur ska det gå? jaja.
Hemma från skolan idag.
Imorrn blir det endast att åka på basgruppen då jag skulle ta det lungt de två första dagarna nu eftersom febern förhoppningsviss försvann i natt.

100127

Ett dumt val att gå till skolan idag kände jag. Hög feber oh sjukt ont i halsen men vad gör man inte för att inte missa något i skolan.

Har legat på soffan ett tag och försökt vila med det är inte det lättaste när man knappt inte kan svälja. Sitter men en kopp te med honung i men det går knappt ner eftersom det är så svårt att svälja men fick ett bra tips av en gammal arbetskamrat som jag ska testa, ska skicka Henka och handla det om nu inte min feber sjunker..
Jag som ville se på innebandy idag men det blir nog inget, känns bättre och krya på sig så man kan åka skidor nästa helg.

Någon som har en dunderkur mot halsont och feber?

100126 forts.

Lämnade in bilen förut, kom hem och kände mig frusen. Kröp ner i soffan en stund och vaknade av att jag hade ont i hela kroppen och feber *suck*, nu får jag ju absolut inte vara sjuk eftersom jag redan missar en vecka så måste palla mig till skolan imorrn tur är väl att vi bara går halvdag idag men ändå. Det är Lab och då måste man vara koncenrterad VI får se kanske blir att åka hem om man inte mår bra. Tagit både panodil och ipren men inget verkar funka och det är ju typisk för det brukar det inte göra. Oftast har jag bara feber en dag så får hålla tummarna att den är borta imorrn. Har även sjuk ont i halsen och är välsigt slemmig.

Fick ett glädjande besked som var mycket välbehövligt nu när jag är sjuk.

JAG KLARADE DEN PRAKTISKA TENTAN!!! Guu vad jag är glad nu är det bara en kvar så får hålla tummarna för den, den kommer väl på fredag.

100126

DÅ har skolan dragiot igång igen. Efter att ha fått schemat och kollat igenom lite snabbt vad man missar nästa vecka fick jag en liten chock. 3 laborationer och jag konstaterade att jag inte kunde åka till fjällen för att missa tre laborationer är inte kul och framför allt inte ta igen det. Blev besviken. Men konstaterade åndå rätt fort att jag hade kollat på fel vecka och tur var väl det. Nu blir det bara två basgrupper och en strimma basgrupp men men inte mycket att göra åt. Bättre det än 3 labbar. Så nu kan jag åka till fjällen med gott samvete.

Idag är det dags att börja sätta sig och plugga på allvar igen. På schemat står osmatisk resistens får se vad det är för något, ska även sätta mig och beställa lite böcker med...

100122

Idag väntas arbete. Välbehövligt måste jag då säga. 14.00-21.00...
Jag tänkte lägga mig på soffan och bara ta det lungt idag inna jobbet, läsa klart min bok jag håller på med.
Var inne på bakens hemsida och såg vad jag fick i lön för fem arbetade dagar med tre st storhelgstillägg, det var inte dåligt så nu behöver man inte ha dåligt samvete när man ska åka skidor, kan jag betala dem med ro i kroppen.

Denna helg är fullbokad. Imorgon är det öppet hus på Hagahöjden min innan det bjuds det på träningsmatch mot juniorerna och ett brottningspass. SÅ kommer istort sett bo där imorrn men alltid trevligt. Söndagen bjuder på jobb fram till 14:30 sen blir det att ta en fika med Ida och ev Jennifer. Alltid trevligt =)

100121

Juu vad skönt, nu har jag röjt nästan allting här hemma och då menar jag verkligen röjt. Nu återstår enbart garderoberna och byrålådorna. Får se om jag gör det ikväll eller om det får vänta tills imorrn då men då ska jag ju arbeta så vi får se. Måste säga att det känns skönt när man verkligen har gjort något ordentligt. Idag var det datarummet med allt vad det innebär, dvs. röja, fixa ordning papper m.m. Så nu är det fint här inne ett tag iallafall.

Har även hunnit med en promenad med idag, riktigt skönt att få röra på sig. En riktig överraskning när jag ställde mig på vågen imorse -2 kilo på en vecka och jag har inte ens gjort en kraftansträngning för att gå ner. Eller joo jag har ju tränat fotboll men det har jag ju gjort flera månader innan och det inte hänt så mycket men nu kanske det börjar vissa sig att man rör på sig, vi får se hur det blir hädan efter. Alltid glad att tapp kilo för det brukar inte hända så mycket när jag gör en kraftansträgning.

Ska snart ställa mig på min vanliga plats, dvs köket och göra lite mat.

Mår fortfarnade illa vilket inte är så bra så man kanske åker på den där skiten iallafall, får se hur det blir i natt annars kan jag nog friskförklara mig mot vinterkräksjukan från den här gången. Eller jag har ju inte drabbats av den men men.

Igår hade vi teori och konditionsträning. Vill lova att det var en ritkig snöig träning. Först var det intervaller varvat med utfallssteg, inte för det blev så mycket av intervallerna då det var halt och snöigt på gågnbanan. Sen blev det plöja snö uppför en backe och jag vill lova att det känns i bena idag. Tyvärr kunde jag inte fullfölja den sista övningen påvägen tillbaka för då ville inte riktigt min astma ge med sig, brukar göra det om man tar sina inhalationer men nu gjorde det inte det så fick snällt gå tillbaka istället men så är det att ha astma när det är kallare än +5grader men men, alltid bra att gör ett försök. Träningen avslutades med snöboll eller vad man nu kallar det, allt tillåtet utom stryptag och då menar jag allt till och med mulning ingick så..

100119

Magsjuka?? Återstår och se om man har åkt på det eller inte. Har nämligen det på jobbet och det var en del inatt så..

Ikväll blir det en riktig tv-kväll. Bara ta det lungt, se på handboll...

Konstaterade att jag har fått en bula i huvudet, hur jag nu lyckats fått det, Ont gör det iallafall. Tror Henka är den skyldiga då han far med sina armar i sömnen, någon annan förklaring har jag inte..

Någon mer än jag som tycker det att mysigt med all snö som kom igår och inatt??

100118

Idag är det städning på schemat, har röjt en hel del i vardagsrummet, fått upp gardinerna i alla fönster nu plus att jag håller på i tvättstugan. Tycker verkligen inte om att städa men ibland måste man det.
Ska även sätta in alla skolpapper i pärmen igen efter tentaplugget och alla räkningar ska in i pärmarna, det har jag varit dålig på nu i några månader, de ligger i en fin liten hög vid datorn, och den bara växer och växer..

Annars idag hade jag tänkt träna men samordnaren på Cedersborg frågade om jag kunde jobba inatt och självklart tackade jag ja. Så nu blir det att jobb istället för att träna men men. Får passa på och jobba nu när man är ledig en vecka. Så man kan gotta sig när nästa lön kommer sen =). Inte fy skam det men vi har planer för dom pengarna. Så det blir nog inte mycket kvar. Kanske för en gång skull kan kosta på mig ett par nya jeans då två av mina har gått sönder, eller jag har väl nött sönder dem snarare. Så är det att vara kobent =)

Nae dags att återgå till det jag höll på med.. Plocka in disken i diskmaskinen.

Förresten har ni sett att det snöar idag, tycker nog att det får vara bra med snö. Fast det är ju själklart vackert när man är inne och tittat på när det snöar...

100114

Sista dagen innan tentan och jag vet inte om jag har fått in allt men det är sånt som kommer att märkas.
Nu kan man verkligen tala om tentaångest. Men men så här är det tydligen att gå på högskolan så det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta.. Hoppas jag blir klar med pluggandet inna kvällen så att jag kan slappna va de få timmarna innan det är dags och sova. men det är sånt som kommer att märkas..

100112

Då var äntligen den praktiska tentan avklarad nu får man med spänning vänta på om man blir godkänd eller inte. Tyvärr kändes det inte så bra då det kändes som om jag hade många slarvfel men men. Kan ju hoppas på att jag klarar det.

Och vem gick inte och blev genomförkyld under tentan då???¨
Joo, självklart lilla jag. Är det inte typiskt när man absolut inte ska vara sjuk. Inte lätt att plugga med en kran till näsa hoppas på att det blir lite bättre till imorrn så jag får lite gjort.

Längtar tills på fredag då den sista tentan är över. Juu vad jag ska njuta. Sen är man en hel vecka ledig.
Väntar på spänning på det nya schemat. Tror att det är molekylärbiologi som står på tur. Vad det nu kan innebära!!!???

Någon som vet...

På lördag eller söndag åker julen ut för det har inte hunnits med den här veckan eftersom jag i stort sätt endast sitter och pluggar typ. Blir även en ordentlig storstädning med från golv till tak tror jag med.

100111

Imorrn så gäller det då är det praktisk tenta. Känns som att jag inte har plugga till den så mycket men finns ju inte så mycket att plugga på känns det som. Kan ju bara blicka tillbaka på dem labbarna man har gjort. Ska iallafall läsa igenom dem en sista gång nu innan jag går och lägger mig. Jag satt och funderade på om man får reda på med en gång om man klarar den praktiska tentan eller om man måste vänta ett antal veckor på resultatet. Sånt som märks. Efter tentan imorrn är det bara hem och sätta mig med nästa. *suck* Men så är det. Idag tog jag inisativet och åkte och träna även fast jag kanske skulle ha behövt vara hemma men men. Har ju suttit hemma hela dagen och jag kände att jag behövde rör på mig.

Så nu är det natti natt.

P.S det var -17 grader när vi tränade idag. Usch det är inte mänskligt man kan ju knappt inte andas men men så är det när det för en gång skull har blivit riktig vinter. Undra när snön smälter? Hoppas efter sportlovet iallafall...

100110

Lördagen bjöd inte direkt på sovmorgon direkt. Klockan ringde halv åtta. Klockan nio börjarde fotbollsträningen. Önskade att jag hade stannat hemma i sängen, det var uteträning och termopetern visade -22 grader i bilen, helt sjukt. men vi gjorde ett träningspass iallafall. Måste säga att från att ha varit i bolltältet där det också var -22 till att gå ut igen i -20 var som att komma ut i värmen, en helt sjuk känsla men men. Sedan var det bara en liten paus på en timma sen var det brottning på schemat. Fösta passet med en massa brottningsövningar. Riktigt roligt, tyvärr var man för trött efter första träningen så det var svårt att ta ut sig helt.

Idag har jag jobbat. Riktigt roligt att få träffa mina arbetskamrater. Längesedan jag jobbade med dem jag jobbade med idag. Och tur var väl att en skulle ha semester och kom på det lite sent men men.
Dagen innehöll "cedersborgs blodbad" med. Stackars tant slog i brandsläckren när hon ramlade.

100108

Varför ska folk hela tiden ringa fel? Den senaste veckan tror jag tre eller fyra personer har ringt fel. Jaja tur iallafall att dom inte har väckt mig när jag sovit.

Inatt så jobbade jag, synd bara att jag va så himla trött men med lite pasians så gick det vägen.
Igår var även första dagen i skolan igen, vi hade resurs och sedan så hade vi våran sista basgrupp för den här terminen. Och jag stannade kvar i skolan och pluggade lite eftersom jag visste hur det skulle bli när jag kom hem. Så nu är jag en bit närmare tentan iallfall.
Fick även reda på att den praktiska tentan är på tisdag med så då har man en extra dag till den och plugga.

Kollade tidningen förut och imorrn ska det bli -18 grader och vi som ska träna ute med fotbollen, det lär det ju inte bli något av, inte för mig iallafall. Men lite brottning imorrn iallafall blir det.

Tackade även ja till att jobba på söndag med. Behöver ju lite pengar nu eftersom vi ska i väg sedan i maj till Göteborg. Det här året kanske man kan ha med sig lite pengar ner så man kan shoppa lite nya sommarkläder. Sedan funderar vi ju även på att lägga om golvet i hallen med. Har funderat på om man skulle riva ut garderoben och köpa en ny med den inredningen man vill ha och som inte är lika stor. Hittade även en jätte smart hatthylla i en tidning på jobbet med. VI får se hur det blir med allt dfet här. Man kan ju alltid drömma men golvet kommer garanterat bli omlagt till klinkers med golvvärme. Önskar man redan hade det då det skulle behövas när det är en massa snö ute..

Nu ska jag ställa mig och steka lite pannkakor.. Sedan väntar böckerna på mig igen..

100105

Bara 10 dagar kvar till tenta.. USch säger jag bara. Känts som om jag har suttit och pluggat hela dagen fast jag inte har det. Men känner att det är dags att lägga ihop böckerna för idag.

Idag har man även hunnit med en promenad med Jennifer, måste säga att det var riktigt kallt ute. termometerna visade -16 grader när jag gick ut så det blev att ta på sig termobyxor och tjockjackan. Men konstaterade efter en stund att jag hade alldeles för mycket under jackan. Blev väldigt varm.

Annars har dagarna flyttit på som vanligt måste jag säga, det är inte mycket mera än plugg just nu känns det som. Sjukt mycket man ska kunna, känns som om jag bara kommit en liten bit på vägen. Tyvärr lär det bli att spendera hel helgen med men men så är det.

Igår var det ett långpass fotboll, kändes som om det inte gick något vidare. Men man måste ju ha sådana dagar ibland med. Fick reda på att vi ska utöka träningarna vilket jag tycker är mycket bra men tycker inte om det där med ute träningarna när det är så kallt, kommer bli att jag inte kan vara med så mycket. Går väl an med någon minusgrad men när det börjar bli kallare än 5 är det svårt med astman. Kände av det bara jag gick i kylan idag. Men men sånt som märks.

Imorrn är iallafall henka ledig och då tänkte jag väl att jag inte skulle plugga så mycket. Se om vi kan hitta på något roligt eller om vi bara är hemma och tar det lungt, kanske slänger ut julgranen.

Nu är det tv dags för hela slanten..

Tydligen fullt polispådrag på stockholmsvägen då Hells Angels har fest ikväll, tur att man inte ska ut.  

100102



Då var det nytt år igen då. Jag firade det nya året på jobbet men mina arbetskamrater. Tyvärr kunde inte vi "skåla" vid tolvslaget då vi fick ett larm men det gjorde inte så mycket. Och året började verkligen bra eller kanske inte. Datorhaveri på jobbet. Man kunde inte ens logga in på datorn så det var säkert något stort fel centralt. och stackars kille som hade jouren som vi väckte när vi ringde men är man jour så är man.

Ska jobba min tredje natt snart, tycker faktiskt att det är lite roligt att jobba när man inte gör det så ofta nu förtiden och om inte annat är det trevligt att få prata lite med sina arbetskamrater som man saknar när man inte jobbar.

Nu ska vi iallafall åka och handla lite mat  och toapapper, sen blir det att göra mat och plugga lite innan det är dags att gå till jobbet igen. Skulle satt mig förut men såg att det var Oliwer tvist på tv och det var jag självklart tvungen att se, tycker det är bra..

RSS 2.0