botemedlet...

Frisk och kry igen eller jag hoppas på det har inte känt av febern sedan inatt, skönt det. Och skönt att jag orkade vara kvar hela dagen i skolan med, det trodde jag aldrig. Men skolan kanske är det bästa botemedlet?

Jag har iallafall konstaterat att jag har tvättstugan idag så det är väl bäst och gå ner och slänga in en maskin med tvätt. Har inte så mycket tvätt vilket är tur det.

Sen blir det plugg och Hollywood fruar med nötten Anna ANka som bara är för mycket..

Och mamma som redan börjar fundera på julklappar. Hur kan hon? Jag måste börja fundera på hur jag ska kunna finasiera mina till och börja med.. Hur det nu kommer att gå när man är en fattig student. Som sagt det blir att dra ner ordentligt på dom i år. Men men det är ett senare bekymmer..

090928

Är fortfarande sjuk, fick feber i gårkväll igen och hela natten men har nu ingen feber så det är bara att hoppa in i duschen och gå till skolan för annars missar jag massa. Vi skulle ha genomgång på en etikuppgift som är jätte viktig. Men men jag kanske inte palla hela dagen men det är sånt som märks..

090927

Det där med feber tycker jag är konstigt. Jag vet inte hur länge sedan det var jag hade feber mer än en dag. Vaknade idag och var feberfri, fast jag har fortfarnade ont i kroppen, är det inte typiskt för att man ska jobba?
Sen förstår jag inte varför jag egentligen fick feber, är ju inte förkyld eller något men men. Bara förbaskat ont i kroppen, främst nacken. =( Men det blir att fortsätta knappra Panodil och se om värken släpper.

Först bäddade jag ner mig och såg på en film. Men som vanligt när jag är sjuk blir jag rastlösså jag passade på att göra lite lätt hushållsarbete hemma. Rensade ut skåpet där våran diskmaskin ska stå, det var vad jag nätt och jämt klarade. Få se vad som händer resten av dagen, ska väl bara ta det lungt och se till at blir bra tills imorrn då det är skola igen, får verkligen inte missa det.

Igår fanns det absolut inget bra att se på tv så Henka och jag köpte oss en varsin bingolott och satt och spelade, tyvärr blev det ingen vinst som vanligt. Men men..

090926

Flickan lilla har blivit sjuk. Vaknade förut och hade jätte ont i kroppen och frös. Efter att ha tagit tempen konstaterade jag att jag är sjuk =(. Feber, hoppas bara det släpper tills på måndag. Jag har känt länge att det är något som har villat bryta ut men som inte hat gjort det och är det inte typiskt att det gör det nu när jag skulle ha jobbat imorrn, säger bara typiskt. Behöver ju verkligen pengarna.. Men men.
Idagen ska spenderas hemma i soffan coh se till att bli frisk. För jag har lite jag måste plugga på med men jag orkar inte det. Nätt och jämt att jag orkar sitta här...

Iallafall har jobbat natten som var nu. Lite ovant när det var över en månad sedan.

090923

Idag får det bli ett samlat inlägg. Jag har ju inte varit i skolan idag för det har ju varit självstudier idag.
Dagen började tidigt, var iväg och skjutsade henka till jobbet. Sen åkte jag hem, kröp ner under täcket och låg och läste tidningen. EN sväng till IKEA blev det för att inhandla lampor till köket.
J och jag bestämde oss för att sätta osss och plugga, fick faktiskt mera gjort än vad jag trodde.

Vargarna är i final i Speedway.. JIPPE=)!

090921 forts.

Privat:
Nae idag har det inte hänt så mycket efter att man kom hem från skolan. jag satte mig och kollade på "Doktor fetma", kan inte förstå hur man kan vara så fet, att man ens kan låta det gå så långt. kvinnan vägde 200kg och hade ett BMI på över 80. Hon var vekligen matberoende. Hon åt hela tiden. Plus att hon hade en son som var 9-år som hjälpte henne med det hon inte klarade av själv. och ni kan aldrig gissa hur han såg ut. Men och fick göra en gastro-bypass operation och hon hade gått ner 45 kilo i programmet. Men jag fattar inte vart samhället är på väg någon stans, vi blir allt fetare och snabbmatskedjorna ökar något markant i världen. Måste säga att vi i Sverige ändå håller oss till den vikt vi ska även fast vi håller på att bli överviktiga vi med men det beror på att samhället idag är väldigt bekvämt gemfört med förr. Man märker ju bara sen en själv var liten, då var man ute mycket mera och rörde på sig idag är det bara data och tv-spel som gäller för barna. Det är skrämmande att se vart vi är påväg.


På tal om annat så har jag kontaterat att jag äter som man ska göra nu när jag går i skolan. Fem mål om dagen. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag till slut och jag har inte varit hungrig en ända gång förutom när jag vaknade i morse. Om jag ändå kunde hålla det här även när jag är ledig med.

Nu sitter jag i sporthallen i Sörping för henka harinnebandy träning och jag orkade inte vara hemma så jag följde med...

Plugget:
Idag började vi med basgrupp och jag känner att det börjar släppa ordentligt nu det här med PBL. Börjar först principen med det och sättet att arbeta även fast det är flummigt. Vi satt även och pratade om våran fältstudie. Sockerfri förskola, vilket låter väldigt intressant så på torsdag blir det studiebesök med en sväng i skogen med barnen.

Nu har jag suttit i sporthallen och pluggat och lärt mig allt om Christopher Boorse och hans hälsoteori...

090921

Godmorgon! Passar på att slänga iväg ett inlägg nu innan jag går iväg till skolan. Har nämligen hållt tidsplanen nu på morgonen så fick 20 minuter över. Och jag var tvungen att kolla en sak på på datorn med.

Gårdagen började först med städning av hela lägenheten kände att det behövdes.
Sen var det plugg som gällde en stund innan det var dags att åka på innebandy. Synd att dom förlorade. Men men inte mycket att göra åt, stackas kille vars tandställning gick sönder pga en sörpingsspelare. Han var nog lite chockad såg det ut som.
På kvällen väntades kalas för henkas bror och moster. Det bjöds på varmsmörgåstårta, riktigt gott för det äter man ju inte allt för ofta.

090920

Ibland kan jag bli irriterad. Jag ber om typ två saker men du kan inte göra det. Själv springer man runt och städar som en idiot fast man inte har tid och du bara sitter i soffan och glor eller framför datorn...
Jag känner mig väldigt arg just nu.

Woopa

Bli medlem på Woopa och känna ihop pengar till presentkort.
Besök länken:

http://www.woopa.se/?ref=smopare

090919

Privat:
Då var den här dagen snart avslutad, vet inte riktigt vad dagen har tagit vägen. Jag fick iallafall sova ut ordentligt för det behövde jag. J fick idén att vi skulle gå en sväng så det blev den promenad i det fina vädret. Åkte till Vrinneviskogen och gick 3,5km. Sen var det bara hem att käka för att sedan åka på bio och "Flickan som lekte med elden" Henka tyckte inte den var bra men jag tyckte det, jag som läst boken. Den var ungefär som jag hade tänkt mig. För dom som inte har läst boken så kan jag förstå att den var lite långtråkig för det hände ju kanske inte så mycket som de hade hoppats på. Men nu väntar jag på tredje filmen.

Henka fick för sig att vi skulle ut och åka inlines så jag gick ner i källaren och letade reda på mina så det blev en sväng ute, kändes verkligen att det var längesen jag åkte typ 10 år sedan konstaterade jag men det var skönt att komma ut en sväng..


Plugget:
Min tanke var först att jag skulle ha suttit på förmiddagen och pluggat men så blev det inte. Eller på ett sätt blev det ju det eftersom jag gjorde mitt förbättringsarbete med att gå ut och gå så jag fick ju det gjort och samtidigt lite trevligt sällskap. Men efter bion blev det plugg, har precis avslutat det nu, funderar på om jag skulle skriva rent det eller inte. Men jag vet inte vad jag ska svara på frågorna men det får jag ta senare. Men nu har jag iallafall läst om hälsofrämjande arbete och dess definition på det. Inte för att jag blev något klokare men men. Man måste ju kunna det tills tentan...

Dags att lägga sig men först en summering av dagen..

Då börjar det närma sig läggdags och det har gått i ett hela kvällen, trodde först att jag skulle kunna sätta mig och plugga lite men så blev det inte.
Vi fick för oss att åka och titta på lampa till köket för den ena under diskbänken ahr gått sönder men dom hade ingen sådan som vi ville ha så det blir en sväng till IKEA på onsdag efter föreläsningarna och inhandla där för jag vet att det finns sådana vi vill ha där.
Sen for vi till Media MArket för att kolla på en stereo till köket och visst vi hittade en som verkar riktigt bra så den slog vi till på.

Och en riktig myskväll/filmkväll blev det. Vi beställde pizza och sen blev det Morden i Midsomer och den nyaste Wallander filmen.

Men nu ska jag krypa ner i sängen och sova....

Ett om... och ett om...

Jaa precis vad menar jag för något..
Joo det ska jag förklara.Från och med måndag kommer jag att skriva ett inlägg om mitt liv och en om livet som student...

...

Följ min blogg med bloglovin

090918 forts...

Då var skolan avklarad för den här veckan.
Har hunnit men en tupplur en stund vilket behövdes, lite nya krafter.
Nu står diskning som nästa punkt och sen blir det plugg så att man kan ta helg.
Imorrn ska jag sova och då menar jag verkligen sova.

090918

Godmorgon alla glada!
Fick lite tid över nu innan det är dags att gå till skolan.
Brukar inte gå in innan men nu blev det så.
Förstår inte hur man kan sova så bra men ändå vara så trött när man vakanr. Jag sover isnitt över 7 timmar varje natt, vilket dom rekommenderar men ändå är jag trött. Jag kanske behöver mina 12 timmars sömn som innan eller kanske har jag inte vant mig vid det nya nu.

Dags att packa väskan och gå.. =)

090917

Idag var det skola som vanligt. Det blev nästan  en heldag. Först var det basgrupp och självklart höll C vad han lovat för att han kom försent. Hur goda bullar som helst Tack! =). Det blev mycket till diskussion måste jag säga. Men efter maten blev det att gå igen morgondagens seminarium och även fältstudien.

Väl hemma hittade jag två serie att se på Alarm 112 och Förslossningskliniken så nu har jag något att göra när jag inte har lust att plugga =)

Sen var jag ju tvungen att ta tag i mitt förbättringsarbete. Ska ju gå 30 min varje dag så henka och jag tog oss till golfbanan och gick en runda. Så nu var den dagen avklarad nu ska jag bara se till att få gjort de andra med.

Nu sitter man i soffan och bloggar framför "Superstar" och sen är det ju självklar "Lyxfällan".
Ska försöka plugga lite med samtidigt inte för att jag tror det går men så jag slipper det imorrn.

Förfest!

Här kommer en bild från den lilla förfesten hos E innan finsittningen..

090916

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, tanken var att det skulle ha varit föreläsningar fram till kl 15,00 men då tredje föreläsningen blev avbruten pga att det tekniska inte funkade bestämde vi oss för att åka hem. Vi kända att föreläsningarna iallafall inte ger något speciellt. Så det blev pendeln hem efter att ha ätit matlådan hos L..

Så nu sitter man här och har precis gjort det sista inför basgruppen imorrn, tror jag hmm???
Har öven städat köket för det behövdes, diska och rengjort spisen. Se om jag orkar ta tag i tvätten och lägga in den från tvättningen igår. Men först måste jag plugga lite, skriva rent lite för det är en del...

090915

Plugg, plugg och åter plugg. Jaa det är precis vad jag har gjort idag, har faktiskt fått en hel del gjort och det känns bra. Blev även en tripp till Skolan med J för att låna lite böcker så man har lite mera material.

Vi fick även för oss att åka ut till maxi och jag var ju tvungen att köpa en ny långärmad som jag har förstört men så det gjorde jag.

Annars har dagen varit lugn.

Jag har inga riktiga svar på våra frågor, måste nog sätta mig och söka lite mera imorrn....

090914

Då har man haft sin första heldag i skolan.. Det kändes bra i början när vi bestämde vad vi skulle göra på vårat seminarium. Det kändes väldigt bra måste jag säga, känns som att man har hamnat i en väldigt bra basgrupp. Känns som att man kan prata med varandra och att vi får bra diskusioner. Tror att vi kommer att lyckas väldigt bra. När själva basgruppträffen  var måste jag säga att jag kände mig väldigt förvirrad, kände mig väldigt tyst i diskusionen men jag visst inte riktigt vad jag skulle säga. Men nu när man har varit hemma och funderat lite börjar det kännas bättre. Har lyckats plugga en del så nu har jag avklarat första teoritekern. Boors vet jag allt om nu =)..

Idag blev det även nya däck då det var punktering på ett av det gamla och vi kände att vi ändå behövde nya däck så vi slog till på fyra nya och blev därför 5000 kr fattigare. sen är det nya vinterdäck med som ska betalas när det är dags..

Imorrn dra mitt förbättringsarbete igång på allvar. Tror jag har bestämt mig vad jag ska göra. Imorrn blir det även att plugga hela dagen lång oavsett om jag vill eller ej för jag ahr en del att göra tills nästa basgruppsträff...

Just nu sitter jag i en sporthall och bloggar lite. Henka tränar och jag kände inte för att sitta hemma själv..

Måste se första avsnittet av Hollywood fruar sen, det verkar bra och även sveriges fulaste hem med som började idag... För imorrn ska jag sova... fast har tvättstugan från kl 10 men börjar när jag vaknar..

090913

Idag har man jobbat, inte för att jag direkt kände för det men men.

Igår kväll fick jag värsta rycket här hemma och rensa garderoben med handdukar och det, förstår inte hru jag kan ha så mycket handdukar, har ju knappt inte köpt några, jaja de mesta är väl sånt man har fått och reklamhanddukar typ. Men nu är de som jag inte använder väck.
Lånade även en bra film av J. "Human traffic" (jag tror det stavas så?? :S) Den var hur grym som helst, fattar inte att människohandel finns. Och framför allt inte i den utsträckning. För er som inte sett den rekommenderar jag starkt att se den.

I fredags var även den efterlängtade finsittningen med. Det var hur roligt som helst, fart och en massa sång.
Tyvärr blev inte stamcellen så glad men men.
BMA-sången är skriven eller det blev två stycken och färgen på overallen är bestämd, jag vet inte vad den heter men det är någon blandning av blå och grön. Så hoppas vi beställer dom snart, jag läntar! =)

Nu ska jag lägga mig för är helt slut efter helgen.

090911

Idag stog jag i valet eller kvalet över att åka in på föreläsningen men jag hoppade över den och satsar på finsittningen istället. Tyvärr så ska jag vara nykter men det har jag själv valt eftersom jag måste ta mig hem och Henka åker iväg. Alltid skönt att komma hem till sin egna säng, har ju en kompis lägenhet att låna men det känns skönare att komma hem...

Försöker att städa här hemma men det är så himla tråkigt, har strykit lite tvätt och till på köpet gick strykjärnet sönder, det är ju så typiskt. Men ska göra mig lite mat och diska lite nu sen ska jag sova en stund så jag orkar med hela kvällen =)

090909

JAG HAR PANIK!!!

Och då menar jag verkligen panik, förstår inte varför hälsa ska bygga på en massa teorier. Kan man bara inte säga att det här är hälsa punkt slut, men nae så är det inte. Alla teoretiker har sin definition, det är Pörn, Broose, Nordenfeldt och en massa andra teoretiker. Jag har suttit med det sedan jag kom hem men jag blir inte klokare iallafall. Men det får bli som det bli. Tror jag kan WHO:s definition nu iallafall och det är ju något positivt.

Idag fixade jag och Irma det eftertraktade LIU-kortet, stog i kö en timma innan vi fick det. Sen blev det järnet till bussen. En SG-nolla kom springades som tyckte att jag skulle hänga på och det gjorde jag. Vi hann med bussen och det var skönt för jag hade inte orkat väntat en hel timma på nästa buss.

Börjar känna mig sjuk men vet inte vad det ska bli av det för det vill inte riktigt bryta ut ordentligt. Känner mig hängig och orkeslös och skulle kunna sova bort hela dagarna om det vårre så men det kan man ju inte direkt när man har skolan att tänka på. Kände förut på föreläsningen ur seg jag blev.

Såg andra halvlek av Sverige-malta förut och den segern att långt inne måste jag säga, kan ju inte säga att dom var så överlägsna som man har spekulerat i innan.

Nae nu måste jag läsa det där om hälsa igen och se om jag blir något klokare innan jag lägger mig.

Imorrn ska jag klippa mig innan basgruppen...

090907

Idag började det på allvar. Första föreläsningarna, inte för att dom var så givande men man fick lite tips på hur man skulle lyckas med studierna vilket jag garanterat kommer att använda något av knepen. Jag är en sådan person som måste göra flera olika saker samtidigt, typ plugga, styra hemma, sitta vid datorn. Jaa, ni förstår ju att det inte blir mycket gjort men det får vi ändra på nu för nu ska jag vara duktig i tre år.

Sen var det första basgruppträffen och den verkade helt okej faktiskt. Känns skönt att veta att man är flera stycken och att det alltid är någon som förstår vad man ska göra.
Vi fick några frågor vad av jag har en på hjärnan fortfarnde jag funderar på.
 - Vilka är de vanligaste hälsoproblemen i dagens samhälle?
Jag har funderat mycket på det där och jag kan inte riktigt få fram ett svar men det finns ju självklart en massa faktorer som spelar roll. Man kan inte säga att just det här är ett hälsoproblem utan det finns alltid en bakomliggande faktor.

Har precis läst första kompendiet och förbättringsteknik...

Jag har även varit duktig och varit och handlat för nu måste man ju vara duktig och ha med sig matlådor till skolan och sen behöver jag ändra lite på maten och inte bara äta samma mat jämt, jag har nämligen ingen fantasi men nu hittade jag lite nya roliga recept. Får se hur det blir...

090906

Kul att det regnar en massa och jag som hade tänkt att gå till mamma för att vara duktig men nae det är bara så typiskt...

Var på stan med J förut och hittade kläder till finsittningen så nu är det gjort med.. Det blev en kjol jag har plus en blus jag hittade på gina..

Snart väntar kalas för lillebror som fyller 7 på tisdag..

Nu är badrummet helt färdig.. Guu vad skönt det är..

Imorrn börjar pluggandet på allvar vi ska börja våra första kurs och ha våran första föreläsning och basgrupp. Som tur vad hamnade jag i ´Norrköping med M. skönt det och roligt att ha någon i gruppen man känner med.. Men kl 07:00 bär det av med Camousbussen till Linköping för introduktion och föreläsning.

090905

Västervik igår, västervik idag och en väldans massa innebandy.
Kvällen slutade i Söderköping på Sportsbar med Ungern-Sverige och vinst i sista sekund.

Imorrn väntas stan med Jennifer och sedan kalas hos bror min...

OBS! Första veckan som student är avklarad. Inte mycket till nollning då det inte varit mycket roligt på schemat men i onsdags var det iallafall kalasmottagning med lite speks.
Men på fredag väntas finnsittningen om jag nu hittar en klänning till det men det är ju inte så säkert..

090901

Igår var första dagen på Universitetet. En helt okej start. Lite mycket information på en och samma gång och en hel hög med papper. Dagen blev lite lång mot vad man är van vid men det är bara att vänja sig. Dagen startade med ett gemensamt upprop för hela HU. Sen var det separat upprop för oss BMA:are. Träffa nya klassen och den verkar helt klart godkänd. Eftersom nollningen började på kvällen stannade jag ju kvar och fördrev tiden på stan.

Mys och grillning med Consensus (våra faddrar då vi ej har några). Vi lekte lite lekar, grillade korv och gjorde våra namnskyltar. Alla andra nollor på HU har ju det så nu har vi det med =)

Nae nu ska jag åka och tanka och hämta upp en klasskamrat för idag ska jag åka direkt till golfkursen eftersom vi slutar 16.45 så hinner jag inte till golfbanan till 17.00 därför tar jag bilen men sen kommer jag att åka Campusbussen..

Idag väntar rundvandring hela dagen lång...
RSS 2.0