100531 forts.

När henka kom hem förut lånade jag bilen och åkte till Maxi huset. Tänkte se om jag kunde hitta lite nytt till sommaren. Fick jag en försenad födelsedagspresent igår så vad passar inte bättre än och äntligen unna sig lite nya kläder till sommaren. Handla kläder jag jag väldigt sällan ny för tiden. Man måste ju tänka lite mera på ekonomin när man pluggar, man är ju inte rik direkt. Men iallafall så hittae jag lite.

- 2 par shorts, ett par svarta och ett par rosa (för er som inte vet älskar jag rosa)
- 4 linnen i olika färger
- en kortärmad som går lite längre ner, perfekta till leggings
- 1 par gröna halvlånga byxor som jag tänkte inviga imorrn och solen lyser.

Till på köpet var det ju 10 % rabatt på HM så kom undan lite billigare.

Nu ser jag fram emor morgondagen med lite shopping på Ikea om man hittar något, checka in nya tllrikar iallafall och vem vet man kanske kommer hem med något mera =)

Om inte annat så bär det iväg till Ullared den 19 juli och då ska det shoppas, har börjat skriva en lista på vad jag ska handla.

Tränade för första gången på nästan två månader. Och det kändes riktigt bra i hälen så nu kanske man snart går på helfart igen. har verkligen saknat fotbollen. =)

Nu är det natti natti för imorrn ringer klockan skapligt så jag hinner plugga lite så jag inte behöver ha dåligt samvete =)

100531- Genexpression
- DNA metylering
- Mutationer
- Replikation
- Translation
- Transkription
- Kromosomer
- Avvikelser
- Epigenetik
- TATA-bok
- Fosterdiagnostik

Allt detta är hur långtråkigt som helst och det gör ju inte saken lättare att lära sig det heller. Men vill få det klart så jag kan fokusera på det roliga sen. Har bara lite Genexpression och lite metylering och sist men roligast av genetiken fosterdiagnostiken =) det ända roliga på den delen.

För det andra har jag absolut inte någon lust till att plugga. Solen skinner och jag längtar ut men icke sa nicke det blir ingenting med det de närmaste timmarna. Får bli den stunden sen när jag ska träna lite.

Ge mig kraft!!!

100530

TENTAPLUGG TENTAPLUGG.....   GRRR!

Jaa det kommer vänta mig fram till den 11 juni så jag vet vad jag gör tills dess.

Det har hänt en del sedan sist. Måste bara säga det men jag ocg Carro var de ända som fixade labrapporten så himla skönt.

Veckan har det varit skolan med en massa redovisningar och det. I helgen har jag jobbat.
Igår var vi förbi hos mamma en sväng och lämnade en morsdag blomma då de skulle iväg idag och vi till Sörping på mina timmar.

Fick en tråkig nyhet på jobbet i lördags. En av mina arbetskamrater som har haft cancer har gått bort i veckan. Tragiskt, synd att man inte var med på minnesstunden. Fick idag även veta ett en sköterska på ett annat ställe hade gått bort hastigt som lustigt nyligen med bråck som gått sönder på aorta, 33 år gammal med en liten son.

Vila i frid tjejer! Vi kommer alla sakna era.

100523

I fredags var sista dagen på praktiken, tråkigt tråkigt men nu återgår man till skolan igen ett tag till =).

I fredags direkt efter praktiken packade vi våra saker och åkte iväg till Göteborg men Henkas bror och mamma. En sen ankomst till Göteborg och incheckning på hotellet. Passade på att ta en promenad och en lite fika innan det var dags att dra sig tillbaka till rummet för lite sömn för grabbsen.
Lördagen bjöd på hörlig hotellfrukost som alltid. Sedan bar det iväg till Slottskogen för årets etapp av Göteborgsvarvet. Killarna laddade i skuggan innan det var dags för dem att bege sig iväg medan vi andra satt kvar och hejade på läktare på de som kom in. Efter att ha fått Henkas första uppdatering efter 5 km trodde jag att han skulle gå in i vägen för han öppnade väldigt hårt. Men han höll samma tempo nästan hela vägen och sprang in 7 min bättre än förra årets resultat. Stolt!. Henkas bror tog sig också runt på en skaplig tid. Hans första och troligtviss sista lopp sprang han på under 2 timmar.
Det var många som kolapsade i värmen, sådana som drack alldeles för lite troligtviss. Tydligen fick över 100 st åka till sjukhus och 4 inlagda på intensiven troligtviss pga värmen som var under hela dagem.
Kvällen avslutades med lite grekisk mat på en resturang riktigt gott. Och två fotbollsfantaster skulle självklart se sista delen av CL-finlen med.
Idag blev det några timmar på liseberg.
Nu är man hemma och helt slut. Och stackars älsklingen kan knappt inte gå pga skavsår..

100520

Sista dagen på praktiken imorrn, sorgligt då man har kommit bra överrens med all personal och de har varit så snälla mot mig. Ska bjuda dem på hemmabakade sockerkaka. Två lärorika veckor har det varit och jag kommer sakna stället sjukt mycket men men.

Har ett stort problem just nu. Tentaplugget! Har ingen motivation till det då det finns tusen andra saker som måste göras det ska städas, tvättas och lagas mat. Synd att det inte är någon som kan hjälpa till så man kan fokusera sig på pluggandet.

100513

Jag måste sätta igång på allvar med tentapluggandet...

Jaa, som sagt har det blivit lite dåligt med det. Inte så kul att sitta med det hemma när henka är hemma man vill ju hitta på något roligt då. Men idag har jag iallafall suttit en stund och ska väl sitta en stund till. Idag är det Diabetes som står på schemat. Lite bakgrund, analyser och patofysologi.
Har ju lärt mig på praktiken att ta glukos (fast det kunde jag ju innan då jag gör det rätt ofta på jobbet) men även Hba1c och urinanalys det vill säga att man tittar på om man har glukos i urinen eller ketonkroppar som är tecken på diabetes.
Tog ett blodsocker på mig själv häromdagen bara för skoj skull och det såg riktigt bra ut. 4,6 efter måltid och då ligger jag bra inom referensintervallet. Efter måltid ska man ligga mellan 4-7 så.

Vart tog våren vägen någonstans det som var så fint väder där ett tag. Nu vill jag snart ha sommar så man kan ligga och loppa i solen och se ut som människa igen =)

100512

Tre dagar på praktiken är avklarade. Känns riktigt bra. Roligt nu när jag har fått in snitsen på att sticka så akta er för mig för annars kanske det blir ett stick i armen :P..

100509

Nae, vad tiden går fort.

Har jobbat inatt och är helt färdig, känner mig som en zombie. Men jag ska strax gå ut på en kort promenad, testa hälen lite för den känns bra inatt. I och för sig så gick jag inte så mycket på jobbet utan jag åkte sparkcykel =).. Det var ett bra köp av den som kom på det på jobbet. Underlättar sjukt mycket och man tar sig snabbt från ena avdelningen till andra när sänglarmen går...


Våran är en trehjuling

Är lite spänd inför morgondagen då jag går ut på praktik i 2 veckor på vårdcentralen. Den sista praktiken som BMA stundent för jag har bestämt mig för att hoppa av efter den här teminen då jag känner att det inte är någor för mig. Jätte intressant men inget jag kan tänka kig att jobba som resten av livet. Jag ska satsa allt på att jobba med sjuka människor vare sig det blir som sjuksköterska eller som undersköterska men till sjukhuset ska jag iallafall. Om jag inte kommer in i höst blir det högskoleprovet och hoppas på ett bättre resultat än sist om inte annat har ju intagningen ändrats lite så man har ju lite mera poäng nu när man har läst lite kurser över det som behövs vilket gör att det kanske blir lättare att komma in. Det är sånt som märks när intagningen är klar. Och om jag inte kommer in ska jag jobba som timvikarie på jobbet igen på heltid =)

Helgen har som sagt inte bjudit på så mycket då jag jobbade igår plus att det var doligt väder igår. Började tentaplugga lite så nu är man snart klar med den första delen. Jag och henka passade på att tvätta och dammsuga bilen ordentligt med...

100502

Nu är vi redan inne i maj, vad är det här? tiden går så fort..

Jag har suttit och kollat på lite resor och är väldigt sugen på att åka till turkiet i augusti. Hittade en billig resa för 9000 tillsammans. Sen pratade vi om att åka äver nyår men det kanske blir augusti istället...
RSS 2.0