101023

Vart försvann den lilla ork jag hade???

Vet inte riktgt vad det är med mig men känns som om jag håller på och bli sjuk. Det sitter något troligtviss en förkylning som inte riktigt vill bryta ut. Det var länge sedan jag kände av min astma så här. Nu pratar vi inte om min ansträgningsastma utan en annan form av astma som kommer i samband med att jag blir sjuk. Började redan känna av den i torsdags då det tog tvärstopp.
Vi får väl se vad som väntar.

Nu ska jag vara positiv. Jag känner att det börjar hända saker med kroppen nu så självklart var jag tvungen att ställa mig på vågen (mamma jag var tvungen haha =)) och visst var det som jag trodde. Sammanlagt -3 kg. Nu känner man sig ännu mera peppad till att gå ned. Snart börjar jag närma mig först steget på viktnedgången och är glad att man får hjälp på traven med de två fys träningarna som är inlagda i fotbollsschemat.

101021

Här hemma är det sjukstuga. Henka är hemma och är genomförkyld och troligtviss feber med.
Håller tummarna flr att jag inte blir sjuk har inte tid med det tyvärr. Det får vi ta ett annat år =)

101020

JAG HATAR SPYOR...

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

101017

Då sitter man själv här hemma, skönt det med ibland medan den andra är i linköping på innebandy. Kände att jag inte orkade idag..
Mamma och jag var en sväng i skogen förut..

Som ni förstår så var det tipspromenad i skogen, inte många frågor som man kunde men den första är väl den ända jag har rätt på...
Sen bjöd mamma på god mat med.. =)

Igår var det som sagt födelsedagskalas för henka.. Och det bjöds bara på hembakade kakor, bullar och bläbärspaj...
Och allt förutom en kaka var glutenfri och jag vill lova att han som har gluten åt. Han är väl inte van vid att det finns så mycket att välja på =)

101015

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det älsklingens födelsedag!

GRATTIS PÅ 25-ÅRSDAGEN ÄLSKLING

101014

Stopp i toaletten??
Häll i en till två påsar bikarbonat och antingen citronsaft eller ättika...
Som ni förstår så har jag haft stopp i min toalett och fick detta tips av en på Fb och det hjälpte vill jag lova..

Idag är det löpträning med fotbollen men först ska jag ta tag i tvättstugan och sedan ska jag baka lite mera kakor..


Någon som vet vad man gör för fel när kokoskakorna flyter ut?

101013

Dom har inte satt på värmen i detta hus vilket betyder att jag fryser något fruktansvärt. Men ska sätta på ugnen och baka lite så kanske det blir lite varmare...
Det blev dubbla täcken när jag skulle sova förut så kallt var det och jag tror minsann att henka hade haft fönstret öppet med det rackaren..

Igår bakade jag havrekakor idag ska vi börja med kokostoppar

101012

Då går man in i vecka två på shakedieten. Det går för en gång skull väldigt bra måste jag säga. Och resultat har det gett också. Synd bara att man blir trött av det men det får jag stå ut med. Nu är det två veckor kvar så jag hoppas på ett stort resultat när det är slut. Denna vecka ska jag börja röra på mig mera också. Dock inte något jätte fysiskt men idag ska jag träna och på torsdag och imorrn får jag ta på mig skorna och gå en svång likaså på fredag då ska jag ta entripp till f-13 då henka spelar där.

Men innan träningen måste jag plocka in tvätten och stryka det som behövs.

Såg nu när solen lyser på mina fönster att de är skitiga igen. Jag blir tåkig på att bo på nedre botten så det är väl bara och ställa sig och tvätt dem någon dag då...

101011

En dag som inte riktigt blev enligt planerna. Jag jobbade på dan och tänkte sedan ta en tripp till stan och uträtt lite ärenden men det blev inte riktigt så.
Jag är inte längre van att gå upp tidigt då jag till största del bara jobbar nätter vilket gjorde att jag inte sov så mycket på natten. Sen går det åt en hel annan energi att arbeta dagtid. Så när jag kom hem var jag helt slut och sov i tre timmar vilket var välbehövligt men måste säga att det var roligt att vara på jobbet dagtid med =)

Inte många som säger det men jag älskar mitt jobb och kan inte för tillfället tänka mig att byta yrke..
Man får så mycket tillbaka av det man ger även om humöret sviktar många gånger men så är det.
Jag uppfattas på jobbet av mina patienter som något tjatig men alltid med ett leende på läpparna.
Jag tjatar för att jag vill att de ska göra så mycket som möjligt själva vilket inte är så uppskattat i början men sen när de väl inser varför jag tjatar är de riktigt tacksamma. Jag är den som kan ta mig 5 minuter och sätta mig och prata med dem istället för att sitta i personalrummet. Jag lyssnar vad de har att säga vilket gör att jag får så mycket tillbaka.

Det är många av mina patienter som är tacksamma för den vård jag ger dem och har många gånger fått hört att jag är en av det bäst bland personalen... Det stärker mig något fruktansvärt och det är det som gör att jag orkar..

Och det bästa av allt är att jag har världens bästa arbetskamrater.. Bättre får man leta efter..

101008

Då har helgen precis börjat och vad ska man göra då??

Joo man ska jobba inatt, någon som är förvånad? Det är inte jag iallafall..

Imorgon blir det Kaxholmen och fira dessa två:Sen blir det lagfest för resten av kvällen, trevligt trevligt.. Har inte bestämt mig hur jag ska göra med drickandet om jag ska dricka vatten eller alkohol.. Det är ju rätt mycket kalorier i alkohol fast och andra sidan dricker jag ju inte det så ofta så.. Får bestämma mig under natten och i värsta fall skicka iväg hjärtat till systemet imorgon innan jönköping..
På söndag blir det visst innebandy om man inte ska jobba..

101007

Igår fick jag värsta städrycket. Drog ut allt i skafferiet för att sedan slänga det som var gamlat. Konstaterade hur mycket man ahde som man typ bara använt ett fåtal gånger till ex en viss maträtt som man kanske bara gjort en gång och till sist går ju datumet ut och nu tyckte jag det var dags att städa ordentligt =)

(Ordning och reda blev det när det blev färdigt och tomt jämför med innan då det knappt inte gick att stänga =))

Och idag gick jag in på min fjärde dag med shaken.
Viktminskning med 0,5kg hittills får se om det händer något.
Men har iallafall bestämt mig att jag ska äta ett lagat mål av något slag varje kväll för var helt knäpp inatt. Kände mig jätte konstig. Så ett mål varje dag får det bli. Idag blir det tacos fast för mig blir det nog ingen köttfärs utan bara grönsaker, har inte riktigt bestämt mig =)..

Fick hoppa in och jobba på dan idag imorse. Det var verkligen riktigt ovant då man inte kände många alls men roligt måste jag säga. Har världens underbaraste arbetskamrater... Vad skulle jag ta mig till utan er?

Nu är det städning som gäller..

Kanelbullen dag!

Och jag fick ett infall och bakade bullar. Plus en blåbärskaka till hjärtat som han kan ha med till jobbet. Har je en massa blåbär i frysen som jag måste bli av med.

Nu börja nätterna rulla in igen, skönt det. Så inatt blir det jobb i E-huset.

Jag har drukit min andra shake nu =) Hur ska jag klara mig? En kvar denna dag. Men måste tyvärr äta kvällsmat sen om jag ska orka hela natten men så är det. Men imorgon bitti kör vi igen sen...
(Tvungen att testa med fotosketcher)

101004

Jaha den här helgen har jag varit LEDIG! Riktigt skönt måste jag säga.. Tyvärr har man inte varit hemma så mycket men vad gör det man är ju faktiskt ledig.. Så det har blivi tre vändor till Linköping.
Fredags spelade henka och dom mach mot Bergs och vann efter en mycket jämn match. Håller tummarna för att det går vägen det här året.

I lördags spelade henka fotboll i linköping men förlorade stort. Skönt att komma ut och få lite luft. Sen var det järnet till Sörping för där var det innebandy igen fast denna gång B-laget vilket inte gick lika bra men hjärtat gjorde mål iallafall efter 26 sekunder.

Och igår var vi och tittade på spis och kyl för vi funderar på och byta ut dem då de är en bra investering om vi så småningom ska sälja lägenheten. Inhandlade även present till Lilla moa som fyller 1 år i helgen sen. Och på kvällen bar det av till Linköping för tredje gången och denna gång Superligan i innebandy mellan Linköping och Helsingbor. Det var lite skillnad på match om man jämför div 2. Tyvärr förlorade linköping med udda målet men jag tror det kommer gå riktigt bra för dem. Håller tummarna för iallafall ett slutspel. Henka fick ett säsongskort så det lär nog bli flera matcher.

Under natten har jag verkligen mått piss. Satt upp ungefär halva natten då jag drabbades av akut illamånede. Trodde att jag skulle bli magsjuk eller något men jag klarade mig och tur är väl det.
För från och med idag ska jag dricka shake i tre veckor dvs 5 gånger om dagen eller jag ska ersätta en shake med ett mål och idag började jag med att äta frukost men nu har jag tagit min första shake och hoppas på att vikten minska lite iallafall..

Sen väntar jag på att försäsongen i fotbollen ska börja då det blir riktigt hårt med både brottning, löpning och två pass fotboll i veckan. Jag ska verkligen komma iform nu och tror jag är motiveriad till 99,9% nu....

Helst vill jag komma i samma form som jag ver när jag träffade Henka men dit tror jag aldrig att jag kommer då jag vägde 63 kg. Många tycker att det är för lite och jag har satt ett första mål på under 90 men målet är nog runt 70kg..

Vad som gjort att jag gått upp så mycket vet jag inte riktigt. Det började när jag slutade med handboll och sedan har vikten bara ökat. Har haft perioder då jag inte mått något vidare vilket har gjort att jag inte "orkat" rör på mig som jag borde. Var duktig för två vintrar sedan och gick ned drygt 8 kg men sen förstörde en skidsemester resa det. Och sen har det varit svårt att komma tillbaka. Jag måste ut och röra på mig det är där problemet ligger. Men det senaste året har jag haft hälsporre och har haft svårt för att gå och dessutom har det knappt inte blivit någon fotbollsträning. Men nu är den veck förhoppningsviss... Tyvärr har jag märkt att man inte kan unna sig så mycket godsaker för då stiger vikten med en gång om man inte håller igång. Så nu håller vi tummarna för att det går vägen denna gång... 
RSS 2.0